| Author |
Message |
|
|
Post subject: RE: predam zvaracku
Posted: 19.07.2010 - 02:09 #83856
|
|
Majster

|
|
| my sme stara skola, core na core, tieto moderne vylomeniny nechavame pre orange.. |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 19.07.2010 - 06:59 #83859
|
|
Guru
|
|
joj velku pravdu hovoris pixall, tie moderne vylomeniny co ma orange a celkovo francuzi typu podpalovat auta, burit sa za lepsie socialne istoty, vyjadrovat svoj nazor na ulici, nepracovat, poberat vysoke davky a ak pracovat, tak pozadovat plat niekolko krat vacsi ako u nas, 13. a 14. plat samozerejmost.....no to mi takto ten socializmus nevybudujeme v tej EU, to mi sa budeme musiet asi pripojit k rusku ale k velkej kyjevskej rusi.....ked pride nas minister obrany jednat do NATO tak nas vyhodia okamzite a uvidime za co nas vylucia z EU  |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 19.07.2010 - 12:38 #83865
|
|
Majster
|
|
pixall wrote: ›my sme stara skola, core na core, tieto moderne vylomeniny nechavame pre orange..
aj Orange a Tcom zvaral akurat posledne spoje u zakaznikov riesia formou Fiberloku. V cechach tvrdia na vsetkych konferach ze Fiberlok je ovela rychlejsi sposob ako zvaranie pri budovani FTTH. |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 25.07.2010 - 16:13 #83913
|
|
Guru
|
|
to sa mi zasa nezda...zvaranie je pre cloveka, ktory ma prax rychla zalezitost....ide o to, ze orange nema vlastne kapacity na zvaranie a na vsetko si prenajima ludi....no a sikovnych studentov je ovela viac ako ludi zo zvarackami , tolko asi k tomu vsetkemu  |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 25.07.2010 - 21:53 #83914
|
|
Guru
|
|
421 wrote: ›to sa mi zasa nezda...zvaranie je pre cloveka, ktory ma prax rychla zalezitost....ide o to, ze orange nema vlastne kapacity na zvaranie a na vsetko si prenajima ludi....no a sikovnych studentov je ovela viac ako ludi zo zvarackami  , tolko asi k tomu vsetkemu 
objasnenie:
zvaranie sa vacsinou pouziva v serverovniach alebo uzloch, kde je viacero zvarov. Ak by si sa zivil zvaranim, iste by si si casom uvedomil a brblal by si ak by za tebou prisiel dajaky maly zakaznik ze tu potrebujem zvarit 4 vlakna, tam 4 vlakna, tam 2 vlakna.
Rozdiel je v tom, ze ak mas zvaracku, kym sa presunies, vsetko rozlozis prichystas a zacnes zvarat zoberie X casu. potom vsetko pobalit presun a zasa odznova.
pri fiber lokoch len prides cvaknes ocistis zalomis...je to ovela "spinavsia" a rychlejsia robota. veci co potrebujes na fiberlok schovas do jedneho vacku.....
nehovoriac o nadobudacej cene zariadenia a potom zodpovednost za jeho uzivanie a prevadzku.... |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 26.07.2010 - 09:03 #83917
|
|
Guru
|
|
kubik to je tvrda teoria , jasne ved ked mas male vrecko daj si usit vacsie az sa ti tam zmesti zvaracka. Skus mi este napisat ze fiberlock mozes aj rozobrat ked sa pomylis..... u nas sa fiberlock pouzival preto lebo zvaracka v tom case stala melko. Ak zacnes presadzovat teoriu o 4 vlaknach ako vyssie tak nie je sanca zakablovat dedinky a pod do optiky. Ano podla prepoctov orange sa oplati robit fibernet iba na sidliskach. pri takomto nazore na zvaranie sa cudujem preco tu ludia nahanate ftth??? ved si kupte deslam a zacnite tahat telekomunisticke dvojvlakna, zacnite ich spajat na chrapuna, na to netreba nic iba nozik alebo odblankovac.
Napada ma este dlasia zvrhlost ja uz nebudem robit zakaznikovy doma na mieru ethernet kabel. ethernet kabel sa oplati robit iba v serverovniach lebo kym sa rozlozim a pochystam si veci to trva nejaky cas x no a ja ked sa ponahlam vzdy zabudnem tu krytku na konektor.....takz oddnes optimalizujem..... |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 26.07.2010 - 10:24 #83918
|
|
Guru

|
|
| nahodou taky fiberlock je super vec , ten nepinda ze si zle ocistil vlakno , alebo ze si ho zle zalomil ... |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 26.07.2010 - 12:25 #83919
|
|
Guru
|
|
| ja nemozem povedat na fiberlock zleho slova.... |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 26.07.2010 - 19:10 #83922
|
|
Guru
|
|
ach jaj
421 v starych kolajoch !
len som chcel podoknut, ze pri dajme tomu pripajani nejakeho jednovlaknoveho fibernetu od orange je sikovnejsie mat fiberlok ako si koli jedinemu zvaru nosit zvaracku a secko ostatne.....
...ale sak
ja tiez nemam nic proti fiberloku, sam to mam na sieti  |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Posted: 07.08.2010 - 21:04 #84038
|
|
Basic
|
|
|
|
|
 |
|
|
Posted: 01.09.2010 - 18:53 #84506
|
|
Basic
|
|
pixall wrote: › kotol wrote: ›ale zasa ak by som siel zvarat niaky orange fibernet alebo nieco take velke urcite idem do fujikury
fibernet zvaraju 3M fiberlockmi 
myslis spojky 3M? |
|
|
| |
|
|
|
 |
|
|