| Author | Message | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 20.03.2018 - 09:04 #113384 |  | 

| 

| Basic 

|  | 

| no je otazka, ako to vlastne v tej obci je, lebo pise ze kablovka je vo vlastnictvte obce ale ze ju prenajima jednemu ISP. obec prevadzkuje kablovku alebo vlastni len kable a neprevadzkuje nic, len prenajala hole kable - vtedy asi nemusi mat ziadnu registraciu a asi sa na nu nevztahuje ani telco zakon, nie?
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 20.03.2018 - 21:54 #113385 |  | 

| 

| Basic 

|  | 

| Ano, v tomto - mojom pripade je obec iba majitel siete. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 21.03.2018 - 22:29 #113386 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| podla telko zakona obec ani samosprava nemoze vlastnit alebo prevadzkovat siet ak je to v konflikte zaujmov |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 21.03.2018 - 22:34 #113387 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| Mna by ale este zaujimalo, ako daleko casovo spatne mozem podat podnet na ciernu stavbu? Moze to byt az tych 15 rokov od kedy vyhlaska plati? |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 21.03.2018 - 22:44 #113388 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| Sorry uz som nasiel ze premlcacia doma je tri roky. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 22.03.2018 - 07:30 #113389 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| gyro wrote: ›Sorry uz som nasiel ze premlcacia doma je tri roky. 
 Tri roky od kedy? Realizacie stavby, alebo uvedenia do prevadzky? Kedze telekom stavby nepodliehaju kolaudacii, tak jednoznacny datum neexistuje.
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 22.03.2018 - 09:58 #113390 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| gyro wrote: ›Sorry uz som nasiel ze premlcacia doma je tri roky. 
 takze ked potaham optiku a tri roky nebude mat nikto namietku na ciernu stavbu pak uz som za vodou?
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 22.03.2018 - 10:11 #113391 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| kde si našiel 3 roky? Posledne som mal debatu s "odbornikom" na stavebné právo a tvrdil mi, že uzemko je mozne napadnut kedykolvek. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 30.03.2018 - 01:47 #113410 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| Vseobecne je premlcacia doba tri roky - tak uvadza Pixal v Clanku, ale po preskumani som zistil ze nema pravdu a ciernu stavbu mozeme napadnut kedykolvek ale co z toho? - som z toho jelen... 
 Pri pravnych povinnostiach ustanovenych vo verejnom prave (napr. v stavebnom prave) sa institut premlcania neuplatnuje.

Zaroven ale § 20 z. o priestupkoch hovori, ze priestupok nemozno prejednat ak od jeho spachania uyplynili 2 roky.

Cize hoci sa telekom dopustil priestupkov podla stavebneho poriadku, jeho zodpovednost za ne uz zanikla - co mam chapat akoze pokutu nedostane, ale ciernu stavbu musi dat prec?

Ach tie paragrafy...
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Spristupnenie siete  Posted: 30.03.2018 - 10:28 #113415 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| Čierna stavba sa dá podľa mňa napadnúť aj o 10 rokov. Tak isto ako protizákonne vydané uzemko. 
 Či už za to može niekto dostať pokutu alebo nie...to je v našom pripade nepodstatne.
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 
| Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group Credits
 |