| Author | Message | 

|  | 

|   | Post subject: Kupa MT + kozmetika  Posted: 19.06.2008 - 18:08 #66095 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| Caute, mohli by ste mi poradiť, kde by som mohol čo najlacnejšie kúpiť MT licenciu? 
 DOM som si už kupoval ale teraz by som to chcel mat na CFkach s redukciou do IDE, mohli by ste mi aj stým pomôcť?

Na googla ma neobracajte prosim.

Ďakujem
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 19.06.2008 - 19:13 #66096 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| Ja kupujem na www.mikrotik.com  L4 stoji 45USD, co pri dnesnom kurze je 891SK, a hlavne licencia sa da aktivovat 24hodin denne,7 dni v tyzdni. Plati sa cez kreditku
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 19.06.2008 - 20:31 #66097 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| rakel wrote: ›Ja kupujem na www.mikrotik.com   L4 stoji 45USD, co pri dnesnom kurze je 891SK, a hlavne licencia sa da aktivovat 24hodin denne,7 dni v tyzdni.

Plati sa cez kreditku
 a ako to potom riešiš s fakturou?, nieje žiaden problém?
 a s tou redukciou by si mi nevedel pomoct?
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 19.06.2008 - 20:33 #66098 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| redukciu zezenies v pohode takmer vsade kde predavaju mikrotiky a rbcka... bgs, i4 a ine... |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: Kupa MT + kozmetika  Posted: 19.06.2008 - 21:48 #66101 |  | 

| 

| Basic 

|  | 

| euro wrote: ›Caute, mohli by ste mi poradiť, kde by som mohol čo najlacnejšie kúpiť MT licenciu?
 DOM som si už kupoval ale teraz by som to chcel mat na CFkach s redukciou do IDE, mohli by ste mi aj stým pomôcť?

Ďakujem

Na co ti bude fleska , to vinde nejak  lacnejsie ako DOM ?
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 19.06.2008 - 22:22 #66104 |  | 

| 

| Guru 

|  | 

| CFku moc neodporucam. Ak sa da pouzi disk alebo DOM. Ale pokial chces len obycajne AP tak staci. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 20.06.2008 - 00:49 #66107 |  | 

|  | 

| hm, v poslednej dobe zial musis suhlasit s dikobrazom (akoze nic proti tebe nemam), ale CF sa name nejako zacali kazit. mame kingstony 256MB ze vraj s dozivotnou zarukou. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 20.06.2008 - 07:23 #66111 |  | 

| 

| Ucen 

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 20.06.2008 - 07:44 #66112 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| Skusal niekto USB kluc?  Dnes nasadzujem novy hlavny server a ta potvora nemala IDE (HP proliant ML150), skusal som redukciu SATA na IDE, ale toto riesenie sa mi zdalo nestabilne, tak som nahral mikrotika na USB kluc. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: Kupa MT + kozmetika  Posted: 20.06.2008 - 12:02 #66126 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| mashinepistole2 wrote: › euro wrote: ›Caute, mohli by ste mi poradiť, kde by som mohol čo najlacnejšie kúpiť MT licenciu?

Ďakujem

Na co ti bude fleska , to vinde nejak  lacnejsie ako DOM ?
 CF prave preto že to chcem nasadit na hlavny server a chcem aby sa ukladali statistiky pre vsetkych userov + resources + interfaces.
 Kedze som DOM aj s licenciami nasiel iba 128MB preto chcem nasadit CFku.
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 20.06.2008 - 17:29 #66133 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| Dikobraz wrote: ›CFku moc neodporucam. Ak sa da pouzi disk alebo DOM. Ale pokial chces len obycajne AP tak staci. 
 co sa kazi na CFkach? niekolko mesiacov postupne vyhadzujem z linuxovych masin hard disky a nahradzujem to CFkami. doteraz sme vsade mavali IDEckovy RAID, ale nakolko tam je obvykle gigo miesta viac ako dost, tak namiesto dvoch diskov ktore tocia a hreju a semtam odidu, pouzivame jednu CFku a to v readonly rezime. mam cakat podraz?
  |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 20.06.2008 - 19:55 #66136 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| Tak ako kamos mi hovoril ze CFky nepreživaju chlad, ale myslim ze to aj v routroch čo su na stožiaroch nehrozí i ked je -20 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 20.06.2008 - 22:40 #66139 |  | 

| 

| Guru 

|  | 

| No mali sme v hlavnom servery CFku. Ale uz mala 60milionov prepisov. Zacalo to blbnut. Problemi sme mali s DHCP. Hoc mi niektory tvrdia ze to nemoze byt tym ale preniesli sme vsetko jedna k jednej na disk a je to ok. CFku jedine na AP kde sa nic nemusi ukladat. Aj  v linuxe moze byt. Ak nic nezapisuje tak sa podla mna nic nemoze stat. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 21.06.2008 - 10:12 #66149 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| Dikobraz wrote: ›Problemi sme mali s DHCP. Hoc mi niektory tvrdia ze to nemoze byt tym ale preniesli sme vsetko jedna k jednej na disk a je to ok.  
 Ano dhcp si uklada lease na disk (CF). Pokial to vypnes tak nebude zapisovat na disk. Nam sa stalo ze nam dokonca vypadla CF karta a vsetko islo dalej ale len do restartu
  |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: Kupa MT + kozmetika  Posted: 21.06.2008 - 10:17 #66151 |  | 

|  | 

| bakula wrote: › Dikobraz wrote: ›Problemi sme mali s DHCP. Hoc mi niektory tvrdia ze to nemoze byt tym ale preniesli sme vsetko jedna k jednej na disk a je to ok.  
Ano dhcp si uklada lease na disk (CF). Pokial to vypnes tak nebude zapisovat na disk. Nam sa stalo ze nam dokonca vypadla CF karta a vsetko islo dalej ale len do restartu  
 toto stalo aj u nas.
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 
| Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group Credits
 |