Author |
Message |
|
Post subject: Zle fungujuci bridge medzi wifi a ethernetmi v routerstation
Posted: 27.02.2010 - 11:49 #80737
|
|
Majster
Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311
|
|
Vytvoril som bridge medzi wifi a ehternet portmi.
/etc/config/wireless:
Code: › config wifi-device wifi0
option type atheros
option channel auto
config wifi-iface
option device wifi0
option network lan
option mode ap
option ssid OpenWrt
option encryption none
/etc/config/network:
Code: › # Copyright (C) 2006 OpenWrt.org^M
^M
config interface loopback^M
option ifname lo^M
option proto static^M
option ipaddr 127.0.0.1^M
option netmask 255.0.0.0^M
^M
config interface lan^M
option ifname "eth0 eth1 ath0 ath1"^M
option type bridge^M
option proto static^M
option ipaddr 10.10.10.13^M
option netmask 255.255.255.248^M
schema zapojenia:
Z PC mi funguje pingovanie: ap(10.10.10.14), routerstation(10.10.10.13), ale nemozem pingovat nic za routerstationom(zle nastavenie bridge? medzi wifi a ethernetovymi portmi v routerstation). Mozete poradit co je zle? |
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: Zle fungujuci bridge medzi wifi a ethernetmi v routerstation
Posted: 27.02.2010 - 12:32 #80739
|
|
Majster
Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311
|
|
vypis pingu:
Code: › PING 10.10.10.9 (10.10.10.9) 56(84) bytes of data.
From 10.10.10.13 icmp_seq=1 Destination Port Unreachable
From 10.10.10.13 icmp_seq=2 Destination Port Unreachable
From 10.10.10.13 icmp_seq=3 Destination Port Unreachable
From 10.10.10.13 icmp_seq=4 Destination Port Unreachable
From 10.10.10.13 icmp_seq=5 Destination Port Unreachable
From 10.10.10.13 icmp_seq=6 Destination Port Unreachable
From 10.10.10.13 icmp_seq=7 Destination Port Unreachable
From 10.10.10.13 icmp_seq=8 Destination Port Unreachable
Code: › PING 10.10.10.13 (10.10.10.13) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=1 ttl=64 time=2.30 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=2 ttl=64 time=1.20 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=3 ttl=64 time=1.10 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=4 ttl=64 time=1.15 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=5 ttl=64 time=1.47 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=6 ttl=64 time=1.16 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=7 ttl=64 time=1.13 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=8 ttl=64 time=1.11 ms
64 bytes from 10.10.10.13: icmp_seq=9 ttl=64 time=1.11 ms
|
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: Zle fungujuci bridge medzi wifi a ethernetmi v routerstation
Posted: 27.02.2010 - 12:33 #80740
|
|
Basic
Joined: Sep 02, 2009
Posts: 433
|
|
Na čo máš ešte zapojení ten routerstation. Dokážeš pingnúť wfi čásť toho routerstationu ?
Tiež môže vytvarať ten routerstation slučky na rozhraniach. Čo máš pripojené na eth2 toho routerstationu ? Ak je to ďalší stroj ktorý má nejaké spojenie s Main routrom môže to vytvárať slučky.
Ewew |
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: Zle fungujuci bridge medzi wifi a ethernetmi v routerstation
Posted: 27.02.2010 - 12:36 #80741
|
|
Majster
Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311
|
|
ziadne slucky, chyba musi byt v konfiguraci routerstationu, ked tam dam hocijaky switch alebo ine wifi ap(v bridge mode) tak to funguje. Konfiguracia celej siete je dobra. Momentalne to testujem kedze som nikdy nerobil s openwrt. Mozno by bolo jednoduchsie a elegantnejsie kazdy interface naroutovat ale ja to potrebujem ako wifi bridge. Takze rad by som bol keby mi ktosi pomohol.
ewew: mas skusenosti s openwrt?
este ak by pomohol vypis ifconfig:
Code: › root@OpenWrt:~# ifconfig
ath0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:25:86:E4:F1:94
inet6 addr: fe80::225:86ff:fee4:f194/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:6 errors:0 dropped:1 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:397 (397.0 B)
br-lan Link encap:Ethernet HWaddr 00:15:6D:C3:7F:BD
inet addr:10.10.10.13 Bcast:10.10.10.15 Mask:255.255.255.248
inet6 addr: fe80::215:6dff:fec3:7fbd/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:80 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:83 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:6236 (6.0 KiB) TX bytes:18865 (18.4 KiB)
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:15:6D:C3:7F:BD
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
Interrupt:4
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:15:6D:C3:7F:BE
inet6 addr: fe80::215:6dff:fec3:7fbe/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:90 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:89 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:8587 (8.3 KiB) TX bytes:19333 (18.8 KiB)
Interrupt:5
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
wifi0 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-25-86-E4-F1-94-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:63 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:3
TX packets:31 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:195
RX bytes:7387 (7.2 KiB) TX bytes:1763 (1.7 KiB)
Interrupt:32
ked som vo vnutri routerstationu, z jeho prikazoveho riadku mozem pingovat aj 10.10.10.9 aj pc(10.10.10.11). |
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: Zle fungujuci bridge medzi wifi a ethernetmi v routerstation
Posted: 27.02.2010 - 13:07 #80743
|
|
Majster
Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311
|
|
Takze vyriesene, firewall je defaultne zapnuty. Treba dat acceptovat traffic na config a lan(zmenit reject za accept).
Zaujimave ze prikazy: iptables --flush
iptables -t nat --flush
nevyrieseli tento problem az akceptovanie. Toto by sa mohlo doplnit do oficialnej dokumentacie. |
|
|
|
|
|
|
Post subject: RE: Zle fungujuci bridge medzi wifi a ethernetmi v routerstation
Posted: 27.02.2010 - 13:15 #80744
|
|
Basic
Joined: Sep 02, 2009
Posts: 433
|
|
rado3105 wrote: ›Takze vyriesene, firewall je defaultne zapnuty. Treba dat acceptovat traffic na config a lan(zmenit reject za accept).
Zaujimave ze prikazy: iptables --flush
iptables -t nat --flush
nevyrieseli tento problem az akceptovanie. Toto by sa mohlo doplnit do oficialnej dokumentacie.
Aj ja som to niekde čítal, že nestačí len vyprázdniť firewall ale treba zmeniť defaultné pravidlo na ACCEPT. |
|
|
|
|
|
|
Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group Credits |