| Author | Message | 

|  | 

| Post subject: presmerovanie neplaticov  Posted: 18.02.2012 - 19:04 #96845 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| Zdravim vo spolok Riesim problem s neplaticmi...
 Zatial to mam tak poriesene, ze samozrejme ked nezaplati ani po upozorneny presmerujem jeho 80 port na svoj web server kde mu uz len zobrazuje stranku ze nezplatil.

Teraz ale postupne ma uz prestava aj volat a upominat ludi ze su po splatnosti takze rozmsylam pouzit rovnaky princip aj na upozornovanie.
 tzn. Ze ked teda bude po splatnosti a ja ho budem chceit na to upozornit tak mu 20 minut pojde net a 1 minutu sa mu bude zobrazvoat moja stranka kde bude mat ze nezplatil este a ak to nespravy bude odpojeny....

na nete som nasiel toto
 http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... %A1n%C3%AD

ako je to tam super vyriesene funguje to presne ako som pisal hore ale problem je v tom ze na servery uz mam stranku pre neplaticov po upozorneny.

Otazka a co teda riesim znie ako spravit na svojom debianovom servery aby stranka neplaticov bola na 80 port   a stranka pre upozornenie isla napr na 6000 port... Aby som mohol presmerovat uzivatela kde ja chcem.
 Da sa to nejak na tom linuxe riesit??
 abo ako to riesite inac???
 za odpoved vopred diki...
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 18.02.2012 - 19:37 #96846 |  | 

| 

| Guru 

|  | 

| co takto opacne.... 

samotny php kod podla source ip vypise co je potreba?

Jednoduche , prakticke...
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 18.02.2012 - 20:31 #96848 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| aj to je riesenie a prakticky to ako zrealizovat vies byt podrobnejsi?  |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 19.02.2012 - 09:51 #96851 |  | 

| 

| Basic 

|  | 

| Tiez riesim tento problem a z casti ho mam uz zmaknuty. Ked ma niekto nedoplatok za 1 mesiac a do 10 neuhradi tak mu az po 25 dni zobrazi upozornenie. Ak ma niekto 2 a viac tak mu po 10 dni zobrazuje az pokial neuhradi. Najsprostejsie je to ze je to riesene cez PHP skripty a mal som broblem s odstranenim IPciek s adress listu. Takze ak daco budes chciet napis na ss. Uz som skusal kadejake fora a kazdy si to svoje strazi takze vymenim za aputomaticke spracovanie platieb - stiahnutie platieb z banky. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 19.02.2012 - 11:23 #96854 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| jardo poslal som ti pm a k tym platba tam je to najhorsie ze mne vela ludi plati pomocou posty a tam to je nemozne odstopovat koho je aka platba ale tak v podstate by sa to dalo podlamna aj riesit cez faktury co ti posiela banka nejaky programik co ti najde variabilny symbol ak najde urobi to a to ... Neviem ci to zrovna tatko funguje bo tiez to este nemam ale to ma tka napadlo... Otazka na isp... Ma to niekto tak spravene??
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 00:28 #96872 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| zelmar wrote: ›co takto opacne....

samotny php kod podla source ip vypise co je potreba?

Jednoduche , prakticke...

ale len za predpokladu že mám databazku  do ktorej vie  web server pozerat

ked nie a má len všeobecne  dva oznami  "zplat lebo ta odpojíme " a  "nezaplatil si tak sme ta odpojili "   tak to musí  riešiť cez porty

do apachu prihodí další riadok "Listen číslo_portu"  a knemu vytvorí ďalšieho virtual hosta
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 10:08 #96873 |  | 

| 

| Basic 

|  | 

| Komplikovane, najidealnejsie je ziadne riesenie alebo riesenie za vela penazi. Momentalne mam MK ako hlavny router a zvlast webserver. No nastavit pravidla aby MK robil to co ma je uzas. Ale uz to ide tak ako som chcel. A mam rovno spravene ze blokuje neplatica, nie ze ked nezaplati tak odpojime, ale pokial nezaplati tak ho blokuje. |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 10:19 #96875 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| hej thomas dobre riesenie... |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 17:48 #96878 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| diki chlapi uz som to poriesil a zelmar alebo thomas nahodou skript aby som tomohol spravit na kazde 15 kliknutie nemate?? bo takto mi to fakci ale tak no je to zavisle od toho casu. Viac by s a mi to pozdavla kazdy 15 klik s tym mi neviete poradit?? |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 18:31 #96880 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| jasne že máme  skript ale ten ty bude nanič  , lebo je to kompletné  riešenie  evidencie   userov a celej siete. Ja  lejem  do tika  cronom cez api  IPčky do addreslitu  a bud sa zobrazi  userovi stranka s upozoronením a tlačítkom  "áno som chuj ,  už viem že som nezaplatil a pokiaľ budem aj naďalej  keket a nezaplatím  tak mi nepojde  internet vôbec"  po kliknutý  na tlačítko sa to  z addreslitu odmaže (znova cez api)  presmeruje sa na pôvodnú stránku  a znova sa čaká  x minút  kým  to tam cron  zasa nenaleje .
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 19:41 #96883 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| billing ma ispadmin, lms alebo nieco ine? |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 21:48 #96885 |  | 

| 

| Ucen 

|  | 

| thomas super riesenie troska si o tom nastudujem a pak sa do toho aj ja pustim najma to tlacitko ze aby sa mu to uz nezobrazovalo sa mi paci super riesenie diki... urco mas poriesenie aj parovanie platieb mas to poriesene cez ispadmina, lms??? alebo mna napada riesenie ze cez programik ktory mi bude citat prf co mi posiela banka a bude vyplnat podla variabilneho symbolu kto zaplatil a kto nie...
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 20.02.2012 - 23:46 #96887 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| system máme od nuly napísaný vlastný 
 párovanie  platieb si rieši účtovníčka  v účtovníctve  , systéme si  už len načítava faktúry zo záloh  účtovníctva .
 Na FA je taká vetička  že : Fakturujeme vám podľa zmluvy o pripojení č. 123456/78 ...... Podľa tohoto  čísielka sa  pripáruje  faktúra aj s úhradami ku klientovi .
 Ale pokial si párovanie  chcete nasilu riešiť  cez evidenciu klientov nech sa páči , ale nevidím  dôvod  výmýšlať niečo  čo si  vie automaticky riešiť  účtovníctvo .
 licky k účtovníctvu sa musia tak či tak  kupovať  , takže  nevidím  dôvod  prečo vyvíjať učtovníctvo  keď ho už raz máme zakúpené aj s modulmi ....
 navyše nemám čas  a ani chuť  sledovať  čo zas  kde  danováci pomenili mna a systém zujímu len  dátum vystavenie fa , dátum splatnosti  a úhrady , fakturovaná suma ,  výška  úhrady a variabilný symbol   aby som to vedel  trotlom   vypísať prečo že im nejde  internet
 |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 21.02.2012 - 09:17 #96891 |  | 

| 

| Majster 

|  | 

| mne toto riesi LMS... mam tam generator faktur, nacitanie exportu z IB a sparovanie podla VS alebo cisla uctu a potom nemam problem php skriptom ostrit kadeco ohladom evidencie klientov... samozrejme nepouzivam to ako uctovnictvo, vygenerovane fakturky si exportom preklopim do Pohody a tam ich uz spracuvam ako bezne faktury. Tiez nevidim dovod vymyslat koleso... |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 

| Post subject: RE: presmerovanie neplaticov  Posted: 21.02.2012 - 14:15 #96893 |  | 

| 

| Basic 

|  | 

| ja by som potreboval uz len to, aby mi stiahlo platby z banky. da sa to poriesit aj dako cez PHP? |  
          |  |  

|  |  | 

|  | 

|  | 

|  | 
| Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group Credits
 |