Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 27.04.2024 - 20:24


Spoplatnenie 5ghz na SLovensku

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Author Message
rado3105
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 10.02.2015 - 22:21 #108417
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

vola sa ALPI a mesacne platis okolo 40eur...resp. uz sa to pixall zmenilo?

...v politike resp. aj tie osobky na vysokych miestach su prevazne psychopati bez nejakej sebareflexie, baziaci po moci a peniazoch...kde uspech rataju ako svoj prospech a devastaciu ostatnych...akonahle je len trosku konkurencia idu po nom...najlepsie je znicenie...preto to tak vyzera dnes...ale ako sa hovori aj v hinduizme po tme vzdy prichadza svetlo.....a ked sa ludia spoja tak ze budu chciet pomahat skutocne aj druhym a nie tak ze este budu chciet z toho profitovat az potom mozme hovorit o zmene....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 03:32 #108418
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4247

clenske alpi je 300e rocne, v dvoch polrocnych uhradach po 150e, tj vychadza to na 25e mesacne. uz len ked zoberieme ze v tom ma clen narok na pravnu pomoc, na pouzivanie spolocnych vseobecnych podmienok, a teraz uz aj na pouzivanie bezpecnostneho projektu, tak to ihned usetri providerovi nejaku tu tisicku dve, a uz je "zarobene" na clenske na par rokov dopredu..

na poslednom valnom zhromazdeni boli mierne upravene stanovy a pravidla prijimania novych clenov, clenom moze byt uz kazdy kto splna podmienky (v minulosti sa niekolkorat clensvo zamietlo kvoli konkurencnym dovodom, to je uz pase)... ale zaroven sa zaviedol eticky kodex, pre vyfiltrovanie problemovych, neserioznych, konfliktnych ludi, spekulantov, atd... chceme mat siroku (najsirsiu moznu) platformu pre vsetkych slusnych a seroznych loklanych isp, ktori chcu v tomto biznise posobit dalej, a maju dost rozumu na to ze vedia, ze bez spoluprace to bude sakra tazke.. (este raz doplnim ze "spolupraca" znamena "pomozme si navzajom" a nie "postarajte sa o mna")

a vopred sa ospravedlnujem vsetkym ktori sa zaregistruju (alebo v nedavnej dobe sa zaregistrovali) ze chcu byt clenmi, ze nedostanu odpoved hned - registracie vybavujeme sporadicky raz za cas, narazovo, treba byt trpezlivy..

www.alpi.sk
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
kemper
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 12:07 #108423
Basic


Joined: Jan 23, 2009
Posts: 175

pixall wrote: ›ten cesky material je od zaciatku postaveny na hlavu, argumentacne stoji na tom, ze pre velkych operatorov je diskriminacne, ze si musia za frekvencie platit, a mali si nemusia. taketo nieco moze z ust vypustit pravnik alebo politik, ktory frekvencne pasma videl iba z rychlika, alebo ktory umyselne veci podava inak, aako su. pasmo 5ghz o ktore hlavne ide, moze totiz uplne nediskriminacne a zadarmo vyuzivat _kazdy_, teda aj velky operator, vobec nikto mu v tom nebrani. ak to z dovodu neexistencie ochrany pred rusenim a kvoli otaznej kvalite sluzby velky operator nerobi, tak je to jeho vlastne rozhodnutie neist do pochybnych vod, nie je to diskriminacia (ze by do nich mal zakazane ist).

na druhej strane, v cesku maju podstatne viac spojov nasekanych vo volnych pasmach - 10ghz na bod-bod je brutalne masivne rozsirene, u nas toto pasmo nie je vobec na tento ucel vyuzitelne, a uz vobec nie je volne. z toho pohladu sa da chapat, ze im ten prilisny freeband lezi v zaludku.

este je tu medzi CR a SR aj taky maly rozdiel, ze O2 (ktora za navrhom udajne stoji) hra v CR prve husle, je to niekdajsi cesky telekom (ex-monopol). na nasom trhu ma O2 vyrazne ine postavenie. je pravda ze mame pribuzne jazyky, a ze sialene napady z jednej krajiny sa mozu zrazu vyskytnut aj v druhej, celkovo je ale trh v CR a SR _ZNACNE_ odlisny, a to uz viac ako desatrocie.

BTW navrh na spoplatnenie je uz takmer mesiac stary, a pokial som postrehol, tak zhruba na druhy den po tom co zacal okolo toho humbug, to sam minister dementoval (ze urcite nieeee)...


anyway, je absolutne jasne, ze podnikanie v tomto segmente nebude ani v buducnosti bez prekazok a komplikacii... tu uz fakt treba aby si kazdy zvazil, ze ci ma zmysel aby bojoval sam, alebo naozaj treba spojit (spajat) sily. spojit sily neznamena, ze vypisem registracny formular do zdruzenia ci asociacie, idealne sa nechcem nijak do toho vkladat (financne, casom, energiou), len cakam ze zrazu okolo mna budu pobehovat ini ludia a pomahat mi nezistne z mojich sraciek a riesit za mna moje problemy. takto to nefunguje. spojit sily predovsetky znamena, ze ked treba nieco riesit nieco taketo zasadne (zmena zakona, ..), takto neriesim ako mikropodnikatel s 500 klientami, s celkovou trzbou vo vyske jedneho poslaneckeho platu, ktoreho hlas zanikne v dave, ale ze to riesim ako zdruzenie podnikatelov so 100tisic klientami za chrbtom, trzbou v desiatkach milionov eur, a so stovkou ludi ktorri v branzi roky podnikaju, rozmyslaju, a vedia formulovat rozumne myslienky a ist za nimi. netreba ratat ze kazda bitka bude vyhrata, to sa neda dosiahnut, ale sance sa tym rozhodne zvysuju.


Nemozem nic ine len suhlasit Exclamation Kedze cele slovensko je zhnite krizomkrazom - korupcia . Viem od jedneho nemenovaneho podnikatela , ktory zdedil po ockovy siet predajni po celom slovensku . Ked nieco potrebuje vybavit , nesie tucny balik do BA . A potom sa deju podobne veci ako pri 3,5Ghz len v inom fachu ...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 12:56 #108425
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2544

Spolu sú fajn, iniciatíva v CZ podľa mňa prinesie ovocie. Na slovensku to ale nevidím tak ružovo. Nechcem žiadnym spôsobom znevažovať prácu ludi ktorí tahajú združenie ISP na slovensku ale Slovenský podnikateľ je diametrálne odlišný od toho českého. Každý si tu hrá na svojom piesočku a dbá tak akurát sám na seba. Nebudem zachádzať do podrobností ale takýmto spôsobom sa nedá fungovať v žiadnom združení. Kým si ľudia nezačnú pomáhať dobrovoľne tak tomu žiadna iniciatíva nasilu nepomôže.

No a k tomuto našemu banánistanu v ktorom žijeme. Keby sa pod protesty a listy, ktoré apelovali na regulačné orgány podpísalo aj všetkých 900 podnikov poskytujúcich VTS, má niekto pocit žeby veci dopadli inak? Dámy a páni...nie. Ryba smrdí od hlavy....Všetci velmi dobre vedia ako dopadne 3,7 v celoslovenskom merítku, ostane to ležať ako 3,5. Všetci to velmi dobre vedia, každému aj tam hore je to jasné, že žiadny narodny ISP nebude stavať pristupove body v obci so 400 obyvateľmi v 3,5 ani v 3,7. Splnia si podmienky dané v aukcii o pokrytí a tým to hasne.
Tá omrvinka, ktorú akože dostaneme v 1x40Mhz na okres (aj to mám ťažké srdce na ludi ktori lobovali o 1x40, ale to nebudem rozoberať) i keď ešte ani to nie je isté.....

Neberte to ako kritiku, ani ako vyplakávanie... Len aby aj tí čo do toho nevidia mali obraz čo sa deje.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
majak
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 14:52 #108427
Ucen


Joined: Apr 18, 2008
Posts: 561
Location: Toropark
obmedzenie typu 5ka vnutri ale vonku nie funguje vo francuzsku (tusim aj pre 2,4ku)... vzdy som sa im svojim sposobom smial a teraz to dojde sem? amen.. ano, tu v bratislave si mozem vykopat vsade aj optiku lenze to sa mi vobec neoplati ked pokryvam rodinne domy plus bratislavu-okolie...pred par dnami ste sa tu vsetci tesili z airfiberu 5x ci jak sa vola ta nova masina a dnes toto... neviem co cakaju ze urobime. ved normalne klientske antenky sa pre ine pasmo ako 2,4 a 5 ani nevyrabaju... (ak neratame 3,5 ktore sa tu neda pouzivat)... vsetko ostatne je viacmenej len ptp na bakcbone.. aj keby som cely backhaul vymenil za 17ku alebo 24ku tak budiz.. investicie by boli vyssie ale co dam zakaznikom? co dam kurva zakaznikom?? :/
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 15:42 #108428
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2544

ale ved nik ti nezakaze prevadzkovat 5Ghz..tu sa bavime o nejakom poplatku. Ale je pravda ze cele by to bolo nasmerované akurat tak proti nám.. Ešte sa o tom nehovori, takze nepredbiehajme.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 16:21 #108430
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

korupcia a lobbyng v Europe a USA uz je neunosny...resp. taky viditelny, ze uz ti hore nemaju problem povedat...ano kradneme, okradame vas..... a ak nechceme dopadnut ako Ukrajinci, porobte si zbrojne pasy, nakupte dostatok nabojov...tazka doba este len pride:)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 19:11 #108432
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4247

midnight_man wrote: ›Spolu sú fajn, iniciatíva v CZ podľa mňa prinesie ovocie. Na slovensku to ale nevidím tak ružovo. Nechcem žiadnym spôsobom znevažovať prácu ludi ktorí tahajú združenie ISP na slovensku ale Slovenský podnikateľ je diametrálne odlišný od toho českého. Každý si tu hrá na svojom piesočku a dbá tak akurát sám na seba. Nebudem zachádzať do podrobností ale takýmto spôsobom sa nedá fungovať v žiadnom združení. Kým si ľudia nezačnú pomáhať dobrovoľne tak tomu žiadna iniciatíva nasilu nepomôže.


chces povedat ze tu ludia zasadne nespolupracuju, kazdy hra iba za seba, a zdruzuju sa nasilu? sanka dolu..
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 11.02.2015 - 21:21 #108433
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2544

pixall wrote: ›
midnight_man wrote: ›Spolu sú fajn, iniciatíva v CZ podľa mňa prinesie ovocie. Na slovensku to ale nevidím tak ružovo. Nechcem žiadnym spôsobom znevažovať prácu ludi ktorí tahajú združenie ISP na slovensku ale Slovenský podnikateľ je diametrálne odlišný od toho českého. Každý si tu hrá na svojom piesočku a dbá tak akurát sám na seba. Nebudem zachádzať do podrobností ale takýmto spôsobom sa nedá fungovať v žiadnom združení. Kým si ľudia nezačnú pomáhať dobrovoľne tak tomu žiadna iniciatíva nasilu nepomôže.


chces povedat ze tu ludia zasadne nespolupracuju, kazdy hra iba za seba, a zdruzuju sa nasilu? sanka dolu..
Ale joj Miso, to si pokrútil troška. Dobre vieš že to nebolo tak myslené.. Tvrdim len že ludia musia mat najprv chut si pomahat...dnes je základná otázka vacsiny podnikatelov "Co z toho budem mat ja?" ....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
rado3105
Post subject: RE: Spoplatnenie 5ghz na SLovensku  PostPosted: 12.02.2015 - 00:03 #108435
Majster


Joined: Júl 11, 2008
Posts: 2311

midnight_man wrote: ›
pixall wrote: ›
midnight_man wrote: ›Spolu sú fajn, iniciatíva v CZ podľa mňa prinesie ovocie. Na slovensku to ale nevidím tak ružovo. Nechcem žiadnym spôsobom znevažovať prácu ludi ktorí tahajú združenie ISP na slovensku ale Slovenský podnikateľ je diametrálne odlišný od toho českého. Každý si tu hrá na svojom piesočku a dbá tak akurát sám na seba. Nebudem zachádzať do podrobností ale takýmto spôsobom sa nedá fungovať v žiadnom združení. Kým si ľudia nezačnú pomáhať dobrovoľne tak tomu žiadna iniciatíva nasilu nepomôže.


chces povedat ze tu ludia zasadne nespolupracuju, kazdy hra iba za seba, a zdruzuju sa nasilu? sanka dolu..
Ale joj Miso, to si pokrútil troška. Dobre vieš že to nebolo tak myslené.. Tvrdim len že ludia musia mat najprv chut si pomahat...dnes je základná otázka vacsiny podnikatelov "Co z toho budem mat ja?" ....

uplny suhlas... v tomto su cesi daleko pred nami...my si budeme srat pod nohy a tvarit sa ako sa mame radi.....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)