Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.09.2020 - 06:29


Ispadmin databaza

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 3 123 >
Author Message
sef
Post subject: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 13:04 #98125
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

Nazdar.

Mam jeden snad mensi problem. Od rana mi ukazuje ISPADMIN toto:

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/var/lib/php5/sess_734a241a7292ace186cf866fac0d6331, O_RDWR) failed: Read-only file system (30) in /data/support/ispadmin/index.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /data/support/ispadmin/index.php:2) in /data/support/ispadmin/index.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /data/support/ispadmin/index.php:2) in /data/support/ispadmin/index.php on line 2
Could not successfully run query (INSERT INTO visited_pages ( page, params, userip, ins_time, username, userid, session) VALUES ( 'index.php', '', '10.204.102.100', '1334314878', '-', '', '')) from DB: Table 'visited_pages' is read only
Warning: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_734a241a7292ace186cf866fac0d6331, O_RDWR) failed: Read-only file system (30) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0


Poradi mi niekto prosim co s tym?

Netservis mi odpovedal ze pred tyzdnom mi skoncila LEVEL1 podpora. Kua na vikend.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 14:09 #98126
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
nevie ty to zapisovať na disk . nemáš ho plný , alebo si nezmenil oprávnenia k súborom ? prípadne skús prebehnúť disk testom či tam nemáš chyby
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
backslash_
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 15:50 #98128
Basic


Joined: Júl 17, 2008
Posts: 101
Location: SNV
Máš poškodený filesystem a ten sa remountol do read-only. Ak máš root prístup, urob toto:

Code: › echo y > /forcefsck


a reštartni mašinu. Tým prinútiš aby si pri štarte skontroloval filesystem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 16:14 #98129
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

Takze mam poskodeny disk. Potrebujem z neho stiahnut adresar /data a pod. Ako to mam stiahnut? Ak skusim hociake LIVECD tak disky nevidi, Na disk sa dostanem len priamo z klavesnice priamo na servery. Prikazom MC vidim /data ale ako to mam nakopirovat na druhy PC? Ak skusam z WIN cez Winscp tak mi vypise Network Error Conection fefused. Pingat ho pingam. Mozem pripojit nejaky treti HDD na SATA ale ako ho tam pri"mountovat"?Prikazom fsck mi vypise ze /dev/md0 contains a file system with errors. Check forced. Je to jednoznacne poskodeny cely system len ako spojazdnit SSH aby som stiahol databazu a dal to na druhy server. HM? Piatok 13.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 16:41 #98130
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2549

sak tam pichni nejaky USB klucik alebo externy disk, namontuj a kopiruj
alebo ak mas na tom stroji mc, tak sa pripoj na druhy stroj kde ti bezi napr ftp a nakopiruj co potrebujes

ale nechal by som disk prejst fsck ako ti radil slash, to vacsinou pomoze a vsetky sluzby sa sputia bez problemu akonahle bude disk OK
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 17:03 #98131
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

ok a prikaz na namountovanie USB kluca?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 18:09 #98132
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
dmesg, nasledne fdisk -l pozri aky je to device a potom mount /dev/sd... /mountadresar
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 18:56 #98134
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

No skusil som v MC cez FTP nakopirovat, to sa mi podarilo ale nie to co potrebujem. Blbosti nakopiruje ale napr adresar /var/lib/mysql co potrebujem tak vypise error line2 a pod. ptakoviny. Neviem ci nie je idealny cas prejst z ISPadmina na nieco podobne kedze asi celu databazu budem od nova robit. Navrhnite nieco podobne, ucelene. Prikaz fsck -n mi nepomohol. HM
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JOFO
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 19:07 #98135
Majster


Joined: Jan 08, 2006
Posts: 2549

mas rootovske prava?
skus pustit mc ako root t.j. cez sudo
skus
Code: › sudo fsck -ry

prepinac -y je od toho aby si nemusel potvrdzovat opravu kazdej chyby
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sogi
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 19:20 #98137
Basic


Joined: Dec 27, 2005
Posts: 155

ak tam mas md0, znamena to ze tam mas nejaky raid softverovy...ak je jeden z diskov poskodeny tak treba pozriet ktory (cat /proc/mdstat) a ak mas raid 1 tak ho len vytiahni...Ak mas raid 0 tak spanombohom Smile
na sychronizaciu ti odporucam skusit to s rsyncom - zober iny server a rsyncni si tam cely disk...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 13.04.2012 - 22:08 #98160
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

Ano mam tam sw raid len neviem ci 1 alebo 0. Ako to mam zistit? Viem ktory disk je zly ale ak napojim len ten druhy tak mi to nabehne ale je to cudne, neberie mi meno a heslo na root napr. Ktovie co tam je. Trochu dobra sprava pre mna je ze zaloha sa ukladala aj na FTP takze mam tam cely april, len ci sa to este rozchodi na novom servery a za ako dlho. Skusim pozriet este (cat /proc/mdstat). Studujem wiki.ispadmin.eu kde tiez pisu ze : Po dokončení bude pole plně redundantní a ze malo by to byt RAID1. Takze malo by to fungovat aj s len jednym diskom. Uvidim v pondelok. Dakujem vsetkym za rady. Ak nie postahujem aspon konfiguraky na Apache, rc.local,hosts a pod. a nahodim na novy.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
m-tec
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 14.04.2012 - 03:57 #98166
Ucen


Joined: Máj 31, 2006
Posts: 965
Location: Šahy
To je ale nahodicka, mne skapal cely Raid, ani jeden disk neprecita. Tie zalohy su sifrovane a su to tzv.rozdielove zalohy, cize sa zalohuju iba zmeny. Neviem kolko mas klientov, no ja by som na tvojom mieste do toho nevrtal ak nepoznas linux poriadne. Tu podporu im zaplat radsej, nahadzovat vsetko znova nie je bohvieco. Na wikipedii je toho dost, opravy disku tam ale nenajdes, iba prostriedkami ktore ponuka samotny admin. To su ale len opravy indexov a pod. Ak nemas vo firewale povolene FTP,SSH a pod, nepusti ta nanho. Treba to zapnut, resp. povolit. Pozri si manual Debianu, mozno tam bude otvorenie portov. Samozrejme musis byt root.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 14.04.2012 - 13:15 #98171
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1031
Location: /etc/bin/ladin
No ono je vcelu obdivuhodne , ze niekto sa odvazi mat celu db userov a evidenciu seckeho moznehe na nejakom skoroservery ktory si vyskladal z komponentov z agemu s nejakym raidom ktory ani nevie ci je raid, ziadne zalohy iba ako rozdielove ktore su dobre tak na dve veci....

Bud zijem v inom svete ale toto je podl amna masochizmus.

Odporucanie do buducna.
1. Kup si normalny server ked uz teda silou mocou chces serverovat ty
2. HW raid je na nezplatenie (staci 1 ohromne vykoney nepotrebujes)
3. Toto vsetko x 2 je na este vacsie nezaplatenie
4. Backupy aspon full sql kazdy den/noc ale nie rozdielove ale full niekam do haleluja napr. na nejaky hostig za par supov na mesiac

a po tomto si mozes povedat ze mozes relativne kludne spat
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
sef
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 14.04.2012 - 22:29 #98184
Basic


Joined: Feb 18, 2007
Posts: 418

To Zelmar.

Ako si si vsimol tak som nenadaval na server ani na nikoho. Dany skoroserver mal uptime v january 2011 - 1189 days slovom tisicstoosemdesiatdevat dni a viem to preto, pretoze vtedy sme instalovali NETFLOW a este som vtedy hovoril ze snad sa to nedoserie, ale nieco tam zblblo pri instalacii tak sme to restartovali. Ale po restarte nenabehol ani po 10 min. tak sme k nemu bezali na kostol (nie do klimatizovanej serverovne) a po pripojeni monitora tam bezalo nieco v tom zmysle ze hdd nebol testovany 1189 ago tak je nutne to odskenovat. Ale mas pravdu v tom ze to nie je server ale kupovane veci z BGS Intel Dual core, intel doska, a HDD jeden WD 160 a jeden Fujitsu 160,obycajna ramm nie ECC a zdroj 350W. A prave ten WD to nezvladol. Co sa tyka RAIDu tak som doveroval tvrdeniu Netservisu ze nemusi byt HW ze aj SW RAID je OK.az doteraz ale ja som to nekontroloval. SW raid zblbol ako som si vsimol v roku 2009 lebo na druhom HDD je vsetko do roku 2009.Som zvedavi kolko maju vase servery UPTIME. Teraz co viem tak asi pred mesiacom mal nieco cez 400 dni uptime a na WIKI ispadmina pisu ze v pripade problemov s SQL system ohlasi problemy ale doteraz nehlasim az sa zosipal.

Ja radsej som na streche, v bytovke pri montazi na slnku ako niekde v kancli a spekulovat ako downgradujem PHP z 5.5.3 na 5.5.1 kvoli tej a tej kniznici a pod.Takze niesom nejaky LINUX guru preto som sa aj obratil o pomoc. A dokonca som aj zabudol (az po prestudovani WIKI )ze som mal nastavene: robit zalohy na FTP cize na druhu masinu a tam to mam si predstav vsetko takze sa neobavam o databazu.Dokonca som sa minule rozculoval ze co mi zabera stale viacej a viacej miesta na disku.

Teraz som si kupil tento : http://www.atcomp.sk/zbozi/hp-proliant- ... p=z:152371
a len dufam ze vydrzi aspon tolko co tento stary. Takze aj tam budem mat RAID asi a aj zalohy necham na PC.

PS: neurazam sa len som ozrejmil ako to je.
PS2: aky mate UPTIME na nejakom UBNT. Ja mam jeden spoj s FW 5.2 uptime 495 days 08:45:55 a to som zistil teraz ked som isiel nahravat FW5.5 ale nenahravam ked bezi takto dlho tak do toho nesupem. Mozem prilozit obrazok len neviem ako.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
wsk
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 10:48 #98206
Basic


Joined: Mar 17, 2006
Posts: 312

Tiez by som potreboval nejaky rackovy server(teraz bezime na skladackach). Ake znacky preferujete? Fujitsu ma zaujimave ceny, ale nemam skusenosti, takze radsej sa spytam... Na co mam davat pozor pri vybere? Moje poziadavky su cca take: Min. 8GB RAM, HW RAID, hot-plug HDD a hot plug zdroj. Dakujem!
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 3 123 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)