Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 19.10.2020 - 17:58


Ispadmin databaza

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 3 < 123 >
Author Message
zelmar
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 12:16 #98207
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1031
Location: /etc/bin/ladin
Okrem ceny prvotnym kriteriom bz mal byt servis. Ako rychlo vedia reagovat (idealne do 24 hodin) a na ako dlho ti ho daju (odporucam tak 3-5 rokov potom server moralne zsatara). Co sa tyka HW viac menej su rovnocenne (okrem supermicra ktore osobne povazujem za vykonnejsiu skladacku a support od abacusu je tazka bieda, lebo velmi vela toho co predavajku ani sami nemaju skladom)
Takze jednoznacne support je rozhodujuci (na SVK obzvlast) a hned za tym cena, lebo sa jedna o storje ktore maju slapat nonstop.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 12:51 #98209
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
Server bud od HP alebo Dellu , pri HP si zaplatiť záruku Next biznis day on site , Dell to má poväčšinou v cene . A funguje to u nich na 100% ked niečo odíde na druhý deň ráno je u teba chlapík z náhradným kusom .
U jednoho HP serveru s windowsami sa mi stalo že odišiel disk, 19:00 sme hlásili problém 8:00 ma čakal chlapík s náhradným kusom u zákazníka stým či mi to má nahodiť on a rozbehať , alebo to vymením sám.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 15:35 #98213
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1031
Location: /etc/bin/ladin
Thomas wrote: ›Server bud od HP alebo Dellu , pri HP si zaplatiť záruku Next biznis day on site , Dell to má poväčšinou v cene . A funguje to u nich na 100% ked niečo odíde na druhý deň ráno je u teba chlapík z náhradným kusom .
U jednoho HP serveru s windowsami sa mi stalo že odišiel disk, 19:00 sme hlásili problém 8:00 ma čakal chlapík s náhradným kusom u zákazníka stým či mi to má nahodiť on a rozbehať , alebo to vymením sám.


Jj na vsetkych dell serveroch sme mali na druhy den zabezpecenu vymenu ci uz hdd,ram modulu a na notebookoch tiez.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
sogi
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 15:54 #98214
Basic


Joined: Dec 27, 2005
Posts: 155

jednoznacne dell...niesu o moc drahsi ale ta kvalita je neporovnatelna...HP su povacsine take plastove krabicky ktore zvyknu zit svojim zivotom (dnes sa na diskovom poli od hp rozhodol odist jeden zdroj - tak napisal ze general failure a hotovo...nejake blizsie vysvetlenie poda asi az ked sa ho opytaju kolegovia osobne Smile )
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
janik5G
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 15:57 #98215
Basic


Joined: Jan 06, 2012
Posts: 54

zelmar wrote: ›Okrem ceny prvotnym kriteriom bz mal byt servis. Ako rychlo vedia reagovat (idealne do 24 hodin) a na ako dlho ti ho daju (odporucam tak 3-5 rokov potom server moralne zsatara). Co sa tyka HW viac menej su rovnocenne (okrem supermicra ktore osobne povazujem za vykonnejsiu skladacku a support od abacusu je tazka bieda, lebo velmi vela toho co predavajku ani sami nemaju skladom)
Takze jednoznacne support je rozhodujuci (na SVK obzvlast) a hned za tym cena, lebo sa jedna o storje ktore maju slapat nonstop.


Dovolim si nesuhlasit ked mam server na dolezitom mieste tak mi je jedno ci ho opravia do24 hod alebo do mesiaca lebo pri obydvoch pripadoch ho pocas vypadku musim nahradit Ale osone tiez pouzivam Dell
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 17:57 #98220
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1031
Location: /etc/bin/ladin
janik5G wrote: ›
zelmar wrote: ›Okrem ceny prvotnym kriteriom bz mal byt servis. Ako rychlo vedia reagovat (idealne do 24 hodin) a na ako dlho ti ho daju (odporucam tak 3-5 rokov potom server moralne zsatara). Co sa tyka HW viac menej su rovnocenne (okrem supermicra ktore osobne povazujem za vykonnejsiu skladacku a support od abacusu je tazka bieda, lebo velmi vela toho co predavajku ani sami nemaju skladom)
Takze jednoznacne support je rozhodujuci (na SVK obzvlast) a hned za tym cena, lebo sa jedna o storje ktore maju slapat nonstop.


Dovolim si nesuhlasit ked mam server na dolezitom mieste tak mi je jedno ci ho opravia do24 hod alebo do mesiaca lebo pri obydvoch pripadoch ho pocas vypadku musim nahradit Ale osone tiez pouzivam Dell


No pozri si nazov topicu...
Kazdy normlany system ked strati spojenie na databazu, skolabuje, tak by mali vsetky prvky na sieti bezat v poslednej znamej konfiguracii bez nejakeho problemu. Teda ak skape max. 24 hod nebudem moct robit zmeny v konfiguracii userov co si myslim bez problemov prezije kazdy z nas.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 19:24 #98224
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4238

zelmar wrote: ›
Kazdy normlany system ked strati spojenie na databazu, skolabuje, tak by mali vsetky prvky na sieti bezat v poslednej znamej konfiguracii bez nejakeho problemu. Teda ak skape max. 24 hod nebudem moct robit zmeny v konfiguracii userov co si myslim bez problemov prezije kazdy z nas.


v pripade ispadmin ano, ale v pripade napriklad radiusu, sa bez servera siet nezaobide...

platit niekomu za nejaku zaruku za mi nieco na druhy den donesie, este to by tak chybalo Smile aj cesta z poruchy do skladu a naspat na poruchu je prilis dlha, nie to este nejake cakanie Laughing ine riesenie ako vlastny sklad nahradnych dielov si uz ani neviem predstavit...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 21:03 #98230
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
pixall ani nie , 2x radius server a SQL cluster o 4 serveroch najlepšie cele rozložene na dve nezávisle miesta ,samozrejme všetko virtualizované , takže ak niečo lahne tak sa len pusti kopia servera na inom železe .
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
wsk
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 16.04.2012 - 21:16 #98231
Basic


Joined: Mar 17, 2006
Posts: 312

A kde sa oplati poobzerat po dell serveroch? Tam kde vacsinou nakupujem maju len FS, HP, IBM.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 17.04.2012 - 02:32 #98238
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4238

Thomas wrote: ›pixall ani nie , 2x radius server a SQL cluster o 4 serveroch najlepšie cele rozložene na dve nezávisle miesta ,samozrejme všetko virtualizované , takže ak niečo lahne tak sa len pusti kopia servera na inom železe .


sak jasneee... Smile ja len ze ked drbne radius (v pripade ze su dva tak ked drbnu oba) tak ta siet uplne prevadzkyschopna nebude...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
m-tec
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 17.04.2012 - 06:58 #98239
Ucen


Joined: Máj 31, 2006
Posts: 965
Location: Šahy
Ja momentalne instalujem toto http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=as160667
k tomu 2x Velociraptor , Xeon 4-jadro + 1TB netflow.
Cena je taka, ze si kludne mozes dovolit aj nahradny mat a vykon dobry. Mam aj HP Proliant s Xeonom, na firewall Supermicro tiez s Xeonom, mozem jednoznacne potvrdit ze aj tie znackove klaknu raz za cas. Ako spominal pixall, platit za donasku mi pripada ako blbost, hlavne ak za tu cenu mas 3 servre.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 17.04.2012 - 07:23 #98243
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1031
Location: /etc/bin/ladin
wsk wrote: ›A kde sa oplati poobzerat po dell serveroch? Tam kde vacsinou nakupujem maju len FS, HP, IBM.


Kto nesmrdi grosom a vie zaplatit zalohovku dopredu viem dodat v best cenach. Sme partner Dellu a uz zopar desiatok aj silne hustych serverov islo cez nas.
Hlavne treba vediet co chcem a v akej konfiguracii.Odporucam by defualt dvojzdrojove systemy je to na nezaplatenie a 3roky NBD.

PS:Ten asus od mteca je iba o kusok lacnejsi ako rovnaky stroj od dellu ktory uz ma 3 rocnu zaruku on site.A ma este jednu vadu tak ako vsetky systemy tejto cenovej, ze ten raid tam je SW a nie HW, lebo len samotny hw radic stoji pomaly to co ten server.

Neni to nas core biznis, ale ked niekto moooooc chce viem pomoct ako neziskovka

Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Dikobraz
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 17.04.2012 - 13:49 #98252
Guru


Joined: Okt 30, 2003
Posts: 1130
Location: Velke Kapusany
zelmar wrote: ›
wsk wrote: ›A kde sa oplati poobzerat po dell serveroch? Tam kde vacsinou nakupujem maju len FS, HP, IBM.


Kto nesmrdi grosom a vie zaplatit zalohovku dopredu viem dodat v best cenach. Sme partner Dellu a uz zopar desiatok aj silne hustych serverov islo cez nas.
Hlavne treba vediet co chcem a v akej konfiguracii.Odporucam by defualt dvojzdrojove systemy je to na nezaplatenie a 3roky NBD.

PS:Ten asus od mteca je iba o kusok lacnejsi ako rovnaky stroj od dellu ktory uz ma 3 rocnu zaruku on site.A ma este jednu vadu tak ako vsetky systemy tejto cenovej, ze ten raid tam je SW a nie HW, lebo len samotny hw radic stoji pomaly to co ten server.

Neni to nas core biznis, ale ked niekto moooooc chce viem pomoct ako neziskovka

Smile


Takze mi to mozes poslat ako darcek.
Surprised))
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
m-tec
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 17.04.2012 - 22:35 #98278
Ucen


Joined: Máj 31, 2006
Posts: 965
Location: Šahy
Zelmar, v tom radici mas pravdu, ale vlakno je ispadmin a ten si robi SW raid (fake) takze klidek, ten Asus na to staci, navyse sa to da naladovat 4 diskmi a ked je mu to malo, pusti aj FTP zalohy. To zelezo kupi do 24 hodin hocikde, v qcompe ho maju do 24 hod. A je fakt ze mu staci mat nejaky komp s kartou SATA3 do rezervy, keby jebol totalne hardware alebo zdroj. prepicha disky a ide sa dalej. Ale v tom mas pravdu ze nie je jedno na co to chces a aky je stupen dolezitosti. Siet bez admina ide, na restore mas casu aj par dni (pokial ozelies FUP, novych klientov si do MK nahodit vies rucne Wink )
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
m-tec
Post subject: RE: Ispadmin databaza  PostPosted: 07.05.2012 - 22:24 #98678
Ucen


Joined: Máj 31, 2006
Posts: 965
Location: Šahy
Caute, oznamujem Vam ze dnesnym dnom davam firmu Net Service Solution pravnikovi, bude vypracovana zaloba. Nie je mozne aby system, v ktorom mam 200.000 Kc vykazoval nedostatky a aby ho muselo "dolepovat" 5 linuxakov. Po havarii vo stvrtok Vam oznamia ze pripad patri inemu technikovi a ten ma do pondelka dovolenku.... BEZ DISKUSIE!!! Nehovoriac o nedostatkoch v RAID a zalohovani databaz. Prisiel som "nespolupracou" po riadne zaplatenej tech.podpore o celu databazu faktur a cca 1800 klientov. To su pani prame nakldy. System ma byt urobeny tak, ze za tu cenu nema vyzadovat zasah absolutne ziadneho znaleho programatora, resp. ho maju NAINSTALOVAT v tej brutalnej cene. Nie aby som si hned na zaciatok zhanal aplikacie v debiane a nahadzoval bezny Raptor cely den, nehovoriac o nulovej podpore RAID mechanik. Toto je fakt sila!!!
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 3 < 123 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)