Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.09.2020 - 05:41


Failover

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Author Message
zelmar
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 30.09.2012 - 18:46 #100563
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1031
Location: /etc/bin/ladin
Pri posledom /8 su PI adresy podla pravidiel passe. Takze nedostane ani keby co robil. PA dostane presne podla postupu ktory pisal Thomas....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 30.09.2012 - 19:00 #100564
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
pixall, napisal som ze ipv4 uz neriesim preto lebo som o ipv4 poziadal este v auguste a 17.09.2012 mi prisiel tento mail od lira "Dobry den,

s litosti Vam musime oznamit ze v patek (14.09) IPv4 adresy dosly v RIPE.

I kdyz jsme se rychle prepravili a poslali Vasi zadost 12.09 v RIPE, v patek bylo prideleno rekordnich 800 000 PI IPcek a vecer RIPE se oznamil ze IPv4 dosly.

Takze Vasi zadost v RIPU proste nestihli schvalit.

Porad je tady moznost zaregistrovan IPv6, ale vlastni PI IPv4 moznost zaregistrovat uz neni.

S pozdravem,..."

tak ak vies ako na to okamzite beriem ipv4 pi a as...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Thomas
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 30.09.2012 - 19:11 #100566
Majster


Joined: Okt 31, 2006
Posts: 2062
Location: TT
RIPE sice ma o niečo viac ako /8 , ale su tam zaratane aj subnety ktore nemôže priradiť žiadnemu LIR. No a ked IAANA rozdelila po poslednom /8 každemu RIR tak sa dohodli na špecialnom rozdelovany subnetov. Takže každy RIR môže teraz žiadať o IPv4 len raz aj to o max /22 a musí mať už pridelené IPv6.
Tu je to popísané podrobnejšie http://www.root.cz/clanky/tak-jsme-na-suchu/
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
midnight_man
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 30.09.2012 - 19:46 #100568
Majster


Joined: Feb 14, 2011
Posts: 2536

https://ispforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=10207
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 01.10.2012 - 03:08 #100577
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 4238

mate lepsie info ako ja. co dodat? kto neskoro chodi...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 01.10.2012 - 10:20 #100579
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
ja som cakal na vyjadrenie providera backup konektu ci je s nami schopny urobit bgp peer a tento meskal viac ako mesiac s odpovedou... nasledovalo to co som poslal vyssie...

takze ipv6 sa neda natovat a kebyze aj mam vlastne as a ipv6 pi nemam sancu aby to korektne fungovalo lebo na to este svet nieje pripraveny?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
krtko
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 01.10.2012 - 14:43 #100583
Basic


Joined: Jan 21, 2004
Posts: 423
Location: Rimavska Sobota
tvoj provider ma urcite 2 bloky /30 (ipv4) na 2 BGP prepoje, pokial aj nemas ASko, mozes fungovat pod tvojim providerom s privatnym AS a ipv4 traffic natovat. A ked budes mat vlastne AS aj ked iba s ipv6 s kludom ti to pobezi aj ked ipv4 prevadzku budes natovat. To momentalne nemas ziadne ipv4 ip adresy (verejne)?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Chalan
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 11.10.2012 - 13:54 #100780
Majster


Joined: Máj 12, 2004
Posts: 4579
Location: Bratislava
ipv4 public mam len tie co mi pridelili providery, cize dva rozne /24 subnety ale to niesu moje... ja potrebujem mojim klientom (niektorym) pridelit verejnu ip tak aby im ostala ci vypadne jeden alebo druhy provider... kedze ipv4 verejne uz niesu, mozem si zadovazit len ipv6 ako by sa to teda potom dalo riesit? neviem ako si to myslel...
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger ICQ Number 
Reply with quote Back to top
krtko
Post subject: RE: Failover  PostPosted: 11.10.2012 - 20:23 #100792
Basic


Joined: Jan 21, 2004
Posts: 423
Location: Rimavska Sobota
ahoj,

ano, pokial maju verejne ip adresy fungovat pri preklapani musis mat vlastne ASko a BGP routing. Verejne ip adresy smeruju na tvoje AS a je teda jedno cez, ktoreho upstream providera to pojde vzdy sa dostanes k tvojim ip adresam.

Pri tvojom existujucom rieseni si viem predstavit jedinu schodnu cestu a to je NAT 1:1 bud z prveho alebo druheho uplinku a prideleni 2 verejnych ipciek pre zakaznika. (kazda ip je od ineho providera)
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 2 of 2 < 12
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)