Prihlásiť sa Odoslať Novinky :: FAQ :: Rozšírené vyhľadávanie :: Napísali o nás :: Ankety
Main Menu
· Home
· 
· FAQ
· 
· Diskusia
· 











Main Menu
· Domov

Moduly
· AvantGo
· Downloads
· FAQ
· News
· Recommend Us
· Reviews
· Search
· Sections
· Stats
· Topics
· Top List
· Web Links
· Forum

Jazyk
Výber jazykovej mutácie:



The time now is 22.12.2014 - 20:49


Firmware 1.4.18.2

Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Author Message
Radoko77
Post subject: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 24.02.2012 - 20:55 #96957
Basic


Joined: Feb 28, 2005
Posts: 378
Location: Michalovce
14.2.2012 vysiel novy Firmware 1.4.18.2
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
kiwi
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 17.05.2012 - 21:58 #98898
Guru


Joined: Jan 30, 2003
Posts: 1529

tento fw a v podstate akykolvek iny, pri nasadeni ip dhcp snooping, ip dhcp snooping option82, ipsg a dai (ale aj bez ipsg a dai) na 300switchovej farme mrzne tak 1 switch za dva dni

proficommsu reportujem sh tech-support, zatial bez odozvy, idem to reklamovat, nech si to zoberu spat, absolutne ten switch nie je schopny fungovat pri vacsom zatazeni, tj. par televizii a 30-35 klientskych portov
 
 View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 17.05.2012 - 23:12 #98899
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 3877

holt ked kupis privesny vozik za auto a nalozis na neho 4 tony, netreba sa cudovat ze v nom semtam nieco prdne. uz ste si (ty aj radoko) mohli vsimnut ze tie switche tlacite za hranicu do ktorej este zvladaju fungovat. nam za 2 roky od namontovania nevytuhol tusim ani jeden tento switch z asi 50 ks, firmare si pomaly uz ani nepamatame kedy sme tam menili lebo to uz bolo strasne davno. nemame na switchi zapnuty ani dhcp snooping, ani option82, ani ipsg ani dai, lebo ekvivalent tychto funkcii nam riesi zariadenie za switchom. a ziadny problem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
bakula
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 18.05.2012 - 07:32 #98904
Ucen


Joined: Okt 21, 2004
Posts: 654

kiwi wrote: ›tento fw a v podstate akykolvek iny, pri nasadeni ip dhcp snooping, ip dhcp snooping option82, ipsg a dai (ale aj bez ipsg a dai) na 300switchovej farme mrzne tak 1 switch za dva dni

proficommsu reportujem sh tech-support, zatial bez odozvy, idem to reklamovat, nech si to zoberu spat, absolutne ten switch nie je schopny fungovat pri vacsom zatazeni, tj. par televizii a 30-35 klientskych portov


Oh ako si ma az potesil ze bojujeme s podobnym problemom akurat na inych cinskych sunkach. Uz som si myslel ze ja som ko..t ked to nefunguje. Potom nech ma niekto presviedca ze preco ides kupovat cisco ked toto je lacnejsie. To som mal ponuku na cisco iba o asi 100Eur na kus drahsie (pri 100ks). Nuz "Skúpi dvakrát kúpi" Toto je moja odpoved aj pre vsetkych kto rozmysla nad zaradenim cinskej sunky do siete. Nikdy viac ...
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 18.05.2012 - 20:55 #98918
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 3877

ked kupujes cinsku sunku s tym ze vies ze je to cinska sunka, tak ta nemoze neprijemne prekvapit to ze je to cinska sunka. ked ocakavas ze cinska sunka bude chutit rovnako ako prvotriedne prosciutto a bude mat na cenovke o jednu nulu menej, tak to su prehnane ocakavania a sklamanie je takmer iste.

este raz zopakujem, nepamatam kedy som mal vytuhnuty nejaky edgecore, asi nikdy ziadny. na kazdom tomto switchi mame niekolko desiatok VLAN, zapnute nejake STP (neviem teraz ktora varianta), zapnute a pouzivane IGMP, a cez SNMP z toho taha zabbix data o vsetkych portoch a robi grafy. ziadny problem.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
lukas-svk
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 19.06.2012 - 12:01 #99350
Basic


Joined: Sep 13, 2011
Posts: 47

tak tak .. u nas tiez pouzivame edge core ale na uplne ine ucely ziadne kriticke veci, resp mcasty atd .. to by si ani nikto nedovolil, ale ako taky inteligentny prevodnik optika metalika .. no nezober to Smile

taky 3510ma .. 2 x ge , 8 x 10/100 ale na vsetkych urobi vysoke MTU Smile, lacne to je .. no co si viac zelat ..


L.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
pixall
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 19.06.2012 - 14:50 #99351
Majster


Joined: Okt 21, 2003
Posts: 3877

my mame ES3528 ako access switche vratane multicastoveho IPTV... a v jednej hodne starej casti siete ich mam dokonca ako agregacne (!!!) switche, kde na kazdom 100mbit porte visi jedna bytovka (cez vlakno a prevodniky), kazda bytovka tak 5 az 15 ludi. do dvoch tychto switchov sa agreguje takmer 400 klientov s rychlostami 10-40 mbit!!!! v samotnych bytovkach su potom 8portove VLAN switche s podporou IGMP. a bezi to. ale okrem VLAN a IGMP a STP a SNMP od tych switchov nic viac neziadame. ziadne DHCP snoopingy, DAI, pripadne EVI CTDN (este vselico ine, co tam developeri nakreslili)....
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
421
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 19.06.2012 - 21:44 #99353
Majster


Joined: Jún 12, 2005
Posts: 2721
Location: zilina
Nemam rad edcore switche ale pixall to s tym vozikom vystihol. Ked si kupim dnes za 400 eur feliciu urcite mozem tvrdit, ze ma rovnako odvezie ako nejake MLko, len nesmiem od nej nic ine xciet....prave kiwi by uz mohol mat na tie roky rozum, ja by som sa sem hanbil napisat, ze pouzivam edcore. Jedine, ze s tym vydrbavam ako miso a jednoducho mam riesenie ako to robit jednoducho a lacno. Tiez nezdielam nazor, ze liek na vsetko je cisco. Vzdy existuje zlata stredna cesta.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 19.06.2012 - 22:09 #99355
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1012
Location: /etc/bin/ladin
No ja sa vdaka edgecore realne zahravam s myslienkov zmigrovat seckych optikovych userov na PPPoE verte ci nie.Testujeme jeden rusky PPPoE server pre ISP tak uvidime, ked nie tak BSD verzia urcite zvlada...
Osobne s nimi nemam absolutne ziadny problem(ani neviem ze ich mam), ale nemam uz odvahu pouzit viac ako dhcp snoop/arp insp a MVR kvoli iptv. Este ze aspon to mvr chodi ako ma lebo by ma asi jeblo pri cistom snoopovani, domacich querieroch a inych lahodkach na vlane s mcastamy.
Cokolvek inteligentne navyse (ACL a ine sracky sa nerataju) ho daju skor ci neskor do smutku.
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
lukas-svk
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 20.07.2012 - 23:30 #99704
Basic


Joined: Sep 13, 2011
Posts: 47

No neviem, imho prehanate. Edge-core je za tie peniaze fajn. Pixall tie rychlosti na mna neplatia .. beztak ti domaci useri v priemere neurobia nejak vysoky traffic, btw nechapem co by mal byt za problem pri agregovani trafficu. Ved to ten switch robi v HW a to je vsetko wirespeed.. s tymto som teda problem este nezazil.

L.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 21.07.2012 - 09:50 #99707
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1012
Location: /etc/bin/ladin
lukas-svk wrote: ›No neviem, imho prehanate. Edge-core je za tie peniaze fajn. Pixall tie rychlosti na mna neplatia .. beztak ti domaci useri v priemere neurobia nejak vysoky traffic, btw nechapem co by mal byt za problem pri agregovani trafficu. Ved to ten switch robi v HW a to je vsetko wirespeed.. s tymto som teda problem este nezazil.

L.


Tento switch patri do kategorie sw switchov takze strasne malo veci robi wire speed

Smile

koniec koncov je to uhol pohladu, lebo aj sw kod vykonava na hw

Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
lukas-svk
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 21.07.2012 - 12:43 #99708
Basic


Joined: Sep 13, 2011
Posts: 47

nemyslim si ze by mal zrovna data traffic switchovat mimo nejakeho asicu. Jednoducho dnes je uz standard ze sa zakladne veci robia v asicoch mimo hlavneho cpu. ( samotny switching, pripadne ACL, nejaka zakladna prioritizacia atd

Hlavne CPU vykonava skor len control funkcie, ako odpoved na arpy, management, routing ( ak to nie je l3 switch ), stp atd atd

Preto nie je moc vhodne bezat napr management vo vlan kde je aj velky data traffic, => vysoka pravdepodobnost zmrznutia mgmt lebo cpu nestihne spracovavat taky velky objem dat ktory je posielany k CPU.
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 21.07.2012 - 13:13 #99710
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1012
Location: /etc/bin/ladin
Tak este raz a pomaly....

ASIC trebars v cisco veciach ma uz vo vyrobe v sebe zapracovane co vie a co nevie.Ziadnym fw to uz do neho nedostanes.....ked novy fw podporuje nieco co v dobe vyroby toho asicu v nom nebolo tak to proste urobi sw na cpu....

sw switche maju taky velmi vykonny podobny cip ale nic v nom neni hardcoded len sw mu vravi co ma s akymy datami robit takze ked v edge vymyslia funkciu FUCK tak nahras new fw a funkcia FUCK bude spracovana presne tak isto ako zvysok funkcionalit....lenze v ciscu by to sposobilo to , ze funkcia FUCK v asicu neni hardcoded tak ju sice spravi ale na svojom CPU...

Dnes su sw switche cim dalej popularnejsie nakolko su mega vykonne chrobaky a vyvoj ASICu neni lacna zalezitost takze ked netreba switchovat routovat terabity postaci aj sw swicth celkom dobre

chňápeme sa?
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
lukas-svk
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 21.07.2012 - 21:05 #99716
Basic


Joined: Sep 13, 2011
Posts: 47

Ty si asi nepocul o rekonfigurovatelnych logickych obvodoch co? Smile

Otvor si niekedy datasheet k nejakemu sw, mas tam aj castokrat aky to ma procesor ale to ej cpu ktore obsluhuje mgmt a control plane .. alebo mas pocit ze castokrat 400Mhz procacik MIPS dokaze urobit priepustnost na bacplane 48Gbps ?? Btw asicy pre gbit switche su uz davno lacne robi ich atheros, infineon, marvell, broadcom ..

Maly priklad z mozno pre teba znameho prostredia .. zober si nejaky model mikrotiku, napr 450G a mrkni sa aky ma switch chip a ake ma CPU .. nasledne si skus najst datasheet k switch chipu a sam uvidis.

Teraz mam tu na stole nejaky stary smc switch, prezleceny es3526xa a ma tam 3 x infineon adm7008 mrkni si k tomu datasheet ..

Edit2: Pozeram ze to je len PHY, obsahuje 8 x phy a pripaja sa na switch fabric ale asi to nerobi nic viac, tj MAC robi nieco ine v tom switchi .. este to pozriem.

zelmar wrote: ›Tak este raz a pomaly....

ASIC trebars v cisco veciach ma uz vo vyrobe v sebe zapracovane co vie a co nevie.Ziadnym fw to uz do neho nedostanes.....ked novy fw podporuje nieco co v dobe vyroby toho asicu v nom nebolo tak to proste urobi sw na cpu....

sw switche maju taky velmi vykonny podobny cip ale nic v nom neni hardcoded len sw mu vravi co ma s akymy datami robit takze ked v edge vymyslia funkciu FUCK tak nahras new fw a funkcia FUCK bude spracovana presne tak isto ako zvysok funkcionalit....lenze v ciscu by to sposobilo to , ze funkcia FUCK v asicu neni hardcoded tak ju sice spravi ale na svojom CPU...

Dnes su sw switche cim dalej popularnejsie nakolko su mega vykonne chrobaky a vyvoj ASICu neni lacna zalezitost takze ked netreba switchovat routovat terabity postaci aj sw swicth celkom dobre

chňápeme sa?
 
 View user's profile Send private message  
Reply with quote Back to top
zelmar
Post subject: RE: Firmware 1.4.18.2  PostPosted: 22.07.2012 - 19:20 #99724
Guru


Joined: Okt 23, 2005
Posts: 1012
Location: /etc/bin/ladin
lukas-svk wrote: ›Ty si asi nepocul o rekonfigurovatelnych logickych obvodoch co? Smile

[/quote]

To su mozno tie sw switche...ASIC v ciscu je nerekonfigurovatelny, aby vsetko robil wirespeed , ale uz aj cisco kraca s5 do sw swichov ako sme sa dozvedeli. Cena nepusti ... 10 rokov do zadu nas presviedcali ze sw switche je shit a dnes kuk aj oni ich robia


Smile
 
 View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number 
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
All times are GMT
Post new topic Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Page 1 of 2 12 >
Jump to:  

Powered by PNphpBB2 © 2003-2005 The PNphpBB Group
Credits

(C) SKFree 2002-2010: Powered by POSTNUKE. Môžete prebera? naše správy vo formáte XML(RSS)